Når solen står højt på himlen, begynder danskerne at strømme til de zoologiske haver. Det danske vejr er ikke altid noget at råbe hurra for. Det er derfor med at nyde solen, når den endelig kigger frem bag skyerne. Specielt om sommeren bliver de zoologiske haver fyldt med mennesker i alle aldre, som nyder at se på og lære om alle de eksotiske dyr. Børn som voksne nyder at se på dyrene på helt tæt hold.

Oplevelser i det gode vejr

Når vinterens kulde har lagt sig, er danskerne glade for at komme ud og opleve de danske seværdigheder. I de zoologiske haver, er der god plads til at opleve dyrene både indendørs og udendørs. Hvis det begynder at regne, er det altså også muligt at gå lidt i læ.

I de zoologiske haver er der god mulighed for at nyde solen, når den dukker frem på himlen. Børnene kan lege rundt på legepladsen, når der bliver tid til en lille pause fra de mange dyr. Hvis det bliver alt for varmt, kan I blive kølet af en dejlig kold is. Mange steder er det også muligt at medbringe sin egen madpakke, og ellers kan der købes mad i parkens boder. Når sulten er stillet, er der fornyet energi til at se på parkens mange flotte dyr.     

Eksotiske dyr

Zoologisk have er et sted, hvor hele familien kan få en lidt anderledes oplevelse. Det kan være, at I skal hilse på den søde elefant, eller måske skal I sige hej til den majestætiske løve. De zoologiske haver i Danmark byder på mange forskellige eksotiske dyr. Nogle steder kan du se pingviner, mens andre parker huser løver og giraffer. Hvis familien vil se nogle bestemte slags dyr, kan det være en god idé at undersøge forskellige zoologiske haver, inden I tager på udflugt.

Nogle steder i Danmark er det blandt andet muligt at komme med på en safaritur. Her kommer I ud på den store afrikanske savanne, hvor det er muligt at se alle de eksotiske dyr, der lever i Afrika. Der er en guide med som kan fortælle om de forskellige dyr, I ser på jeres vej. En tur i Zoologisk have er altså både en spændende oplevelse, men I har også mulighed for at lære meget mere om de eksotiske dyr, der lever rundt om i verden.

En tur for hele familien

De zoologiske haver er for unge som gamle. Der er mange forskellige dyr, som alle i familien kan lære meget mere om. De yngste børn kan gå rundt og lære, hvad de forskellige dyr hedder. Desuden kan de snakke om dyrenes lyde og farver. De voksne kan lære meget mere om, hvor dyrene lever, og hvad de spiser til dagligt.

Dyrene er nogle fascinerende væsner, og hele familien kan derfor bruge lang tid på at observere dyrene. Desuden er det ofte muligt at se dyrene blive fodret. Det kan både være lærerigt og en spændende oplevelse. Der er altså ikke noget at sige til, at danskerne er glade for de zoologiske haver om sommeren.   

Glem ikke de mindre zoologiske haver

Danmark har også et ganske stort antal af mindre zoologiske haver – de såkaldte mini-zoos som f.eks. Nymarksinde i det nordjyske. I de danske mini-zoos er der oftest meget få eller slet ingen udenlandske dyr. Men i stedet er der mulighed for at måde en række danske dyr som f.eks. køer, grise, kaniner, får osv.

Mini-zoos er ofte indrettet, så det er perfekte besøgssteder for småbørnsfamilier og ofte er der endda dyr, som man kan komme helt tæt på og få lov at lege med. Det er noget de mindre børn elsker højt.

Uanset om man vælger at besøge en af de store zoologiske haver eller dyreparker eller om besøget går til en mini-zoo, så er det alle sammen steder, som er perfekte at besøge som familie og som kan danne rammen og en god og hyggelig udflugt.

Disclaimer