Mange ældre er begyndt at bruge online dating. En af årsagerne er politikken overfor ældre og plejehjem. Den er længst mulig tid i eget hjem. Det betyder at mange ældre, såfremt de er raske og rørige, kommer til at opleve at være alene og derved blive ensomme. For de oplever at alle deres venner og muligvis ægtefælle falde fra, da det er et vilkårene ved livet. Men lever de længe og er de stadig raske, kommer disse ældre nemt til at leve en isoleret tilværelse og det er her online dating kommer ind i billedet.

Ældre søger ikke kun en partner men også en ven

Mange ældre leder ikke kun efter kærligheden i deres sene år. Det kan være de har mistet deres livsledsager, eller at de ved de er så forankret i deres vaner, at de er svære at ændre. For dem er det vigtigste ikke et romantisk forhold, men derimod et psykisk forhold. Forholdet er ikke drevet af kærlighed men en følelse af gensidig forståelse og respekt. For mange ældre føler sig ensomme når omgangskredsen falder fra og når de ikke kan komme i beskyttet bolig eller på plejehjem, så tyer de til internettet.

Udviklingen indenfor computere har gjort det nemmere for ældre at date

Mange ældre har tidligere været bange for at anvende computere. Når man tænker tilbage på tiden med prompt baserede terminalmaskiner, kan man selvfølgelig godt forstå dem. For de er måske blevet skræmt af deres første møde med computeren. Men så er det heldigt at teknologien har ændret sig. For i dag findes der computere, som er målrettet ældre mennesker. Disse maskiner har ikke så mange funktioner som de fleste mennesker bruger, men maskinerne kan bruges til at tilgå de mest almindelige ting og gør det nemt for de ældre at navigere rundt på nettet, så de slipper for at bekymre sig om ting som drivere og systemopdateringer. Alt dette bliver der taget hånd om fra anden side. Denne udvikling er ikke kun forbeholdt computere. Den samme udvikling er sket indenfor smartphones, hvor den nye generation af smartphones til ældre giver den samme muligheder, så de ældre nu også kan date online via deres telefon.

Omverdenen billiger at ældre dater online

En anden ting som gør det nemmere for de ældre at date online er, at det er okay for deres familiemedlemmer, at de søger enten et dybt venskab eller kærlighed med en ny efter, at de har mistet deres livsledsager. For tiden med den sørgende enke eller enkemand er forbi. I dag anerkender vi, at der har været en livsledsager, der er gået bort, men tillader stadig ældre at finde sammen i en sen alder. Denne billigelse fra omverdenen gør også, at online dating i stor stil hitter blandt de ældre.

Foruden computere og smartphones til ældre dating findes der også hjemmesider specielt til ældre

Det er ikke kun på hardware fronten, at de ældre har oplevet at teknologien har hjulpet dem. I dag har populariteten indenfor online dating gjort, at der findes et væld af forskellige dating sider og der dukker flere og flere dating sider frem målrettet til ældre. Disse dating sider har ikke alle mulige overflødige funktioner, som typisk ikke gør andet end at forvirre ældre. Nej, disse sider indeholder blot de basale funktioner, som der skal til for at ældre kan komme online og søge efter kærligheden, en ny partner eller en ven. Se f.eks. senior.dk. Tit er det jo sådan at man ikke ved hvad man søger efter før man har fundet det og sådan er det også for mange ældre når de går i gang med online dating.

 

Disclaimer